1997 yılında Kocaeli'nin Hereke ilçesinde kurulan Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 1998-1999 eğitim-öğretim yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan İç Mimarlık Bölümü özel yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır.Eğitim süresi dört yıl olan bölümde tezli yüksek lisans programı da yürütülmektedir.Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç mimarlık Bölümü meken,mekan bileşenleri ve mekan ekipmanlarının tanımlanması ve tasarlanmasına dayanan bir sanat ve tasarım eğitimi ile iç mimar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.Bugüne değin beş dönem öğrenciyi mezun ederek tasarım dünyasına başarılı ve idealist mekan tasarımcıları kazandıran iç mimarlık bölümünde eğitim-öğretim ;kuramsal ve uygulamalı dersler atölye çalışmaları ;deneysel tasarlama ve protatip uygulamaları, eskizler, seminer çalışmaları , inceleme gezileri ve proje çalışmalarından oluşan bir bütündür.
Özellikle mobilya tasarımı ve mobilya yapım bilgisi dersleri kapsamında yapılan atölye çalışmaları ile öğrenciler deneysel tasarlama ve prototip geliştirme metotlarını yoğun bir şekilde öğrenerek mekan donatı elemanları tasarımında özgün çalışmalar yapmaktadır.
detaylı bilgi için:http://gsf.kou.edu.tr/new/index.html