Sayfa: 1 2 [3] |   Aşağı git
Gönderen Konu: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (i.y.t.e.)  (Okunma Sayısı 7404 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kuygarc
m----
*

ALDIĞI TEŞEKKÜRLER: 0

« Yanıtla #60 : Haziran 19, 2005, 03:35:02 am »

kampüse mc donalds açsam tutarmı acaba Smiley

kuygarc
m----
*

« Yanıtla #61 : Haziran 19, 2005, 03:38:40 am »

yada gokart pisti? bugün sualtı klübü ne zaman kurulur diye düşündüm.. diğer üniversiteler bir avuç su bulsalar kayak takımı kurarken, biz deryanın dibinde neden böyle bir su sporuyla ilgilenmiyoruz.. duy sesimi ey rektör..

ezgis6
Ziyaretçi
« Yanıtla #62 : Haziran 19, 2005, 21:36:23 pm »

ya aslında rafting yapılıpmuş bizim okulda(iyte) yalan mıydı bunlar?bizim mimarlık fakültesinin arkasında şelale olduğu da mı yalandı yoksa??benim hayallerim wardı yahu yıkmayın hayallerimi...Tongue

kuygarc
m----
*

« Yanıtla #63 : Haziran 19, 2005, 22:39:36 pm »

bir üniversiteyi üniversite yapan, radyo tv de adını duyurup reklamının olmasını sağlayan şeyler, daima sosyal imkanları ve bunların kullanılışı olmuştur. Türkiye'de üniversitelerin akademik başarılarının ve bilimsel araştırmalarının ön plana çıktığı çok nadirdir herhalde. Konya selçuk üniversitesi amerikan futbolu oynayarak 2. olmuş... belki başka süper bilimsel çalışmaları da vardır ama duyamadık.. yıllar önce SKS ye dilekçe ile tenis kortu yapalım demiştim ama tekl bir yanıt bile gelmedi.. Okulun tek bir tane düzgün spor alanı var mı?.. malesef görevliler çalışmıyor.. yöneticilik zordur.. hele hele bir üniversiteyi yönetmek daha da zordur. ne kadar iyi bir akademisyen olduğunuzun önemi yok...biraz işletmeci biraz da yaratıcı olabilmeli insan...

ezgis6
Ziyaretçi
« Yanıtla #64 : Haziran 20, 2005, 08:27:57 am »

yıllar önce derken ? öğrenci deilsiniz o zaman??

zrdly
m----
*

« Yanıtla #65 : Haziran 20, 2005, 10:56:15 am »

[hubaba] mc donalds, pizza pizza, özsüt, öz adanalı kebapçı ne açarsan aç tutar bence [Smiley]   

artı su altı arastırma klubü, tüplü dalanlar derneği, yüzme, şelale romantikleri hangi derneği açarsanız açın arkanızdayım!!  bekle iyte geliozzzz
   [baby]

dincer
mima-

ALDIĞI TEŞEKKÜRLER: 6

« Yanıtla #66 : Haziran 20, 2005, 11:24:10 am »

Bende okulun tanıtımı için spor ve kültürel aktivitelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İyte kurulduğu andan itibaren çok iyi eğitim programı ve çok iyi akademik kadrosuyla, össde yükseklerde yer almış bir okul, Bu okul bir de bu tip faaliyetlere önem verse puanlarının çok daha fazla yükseleceğine eminim.  Bu kadar ciddiyetten sonra ben diyorum ki deniz tarafına doğru şöle bi Aqua park kuralım hoş olmaz mı?  [happy]

dincer
mima-

« Yanıtla #67 : Haziran 20, 2005, 11:28:32 am »

Bu arada aşağıdaki adreste okulumuz mimarlık fakültesi- endüstri ürünleri tasarımı için bir inceleme yapılmış, gezmek isterseniz buyurun :

http://atlas.cc.itu.edu.tr/~ensicia/designophy/inceleme/gezi0204.php

arches
mimar

ALDIĞI TEŞEKKÜRLER: 44

« Yanıtla #68 : Haziran 20, 2005, 12:26:20 pm »

Bu arada aşağıdaki adreste okulumuz mimarlık fakültesi- endüstri ürünleri tasarımı için bir inceleme yapılmış, gezmek isterseniz buyurun :

http://atlas.cc.itu.edu.tr/~ensicia/designophy/inceleme/gezi0204.php

incelemeyi bizim okuldan yapmışlar herhalde
yüksek lisansını endüstri ürünleri tasarımı isteyenler için güzel bir yazı olmuş

dincer
mima-

« Yanıtla #69 : Haziran 21, 2005, 19:46:41 pm »

http://iyte.blogsome.com iyte'nin blog sitesi test yayınına başladı. Destek verelim lütfen!

zrdly
m----
*

« Yanıtla #70 : Temmuz 22, 2005, 22:55:12 pm »

www.iyte.yiz.biz

sitenin pek çok kısmının fikir annesiyim die demiyorum, çok güzel oldu!!:D gezin, görün, yazın, eglenin!! [Smiley]

merak
Ziyaretçi
« Yanıtla #71 : Temmuz 30, 2005, 21:49:01 pm »

merhaba arkadaslar,

Biliyorum cok ilgisiz ve alakasız boluyorum ama yardıma ihtiyacimız var. İYTE kimya ilk mezunlarındanım. IYTE hakkında ilk zamanlar kan kusarken suan egitimiyle ovunuyorum. Kardesim bu sene OSSye girdi ve tercihlerini yaparken aklimiza IYTE mimarlık geldi. Mimar Sinan mimarlık mı yoksa IYTE mimarlık mı dersiniz? Ve de benim donemimdeki arkdaslarım serviste cok aglardı. Mimarlıktan az yakınmıyorlardı. Girilince pisman olunan bir bolum mu? Tercihi IYTE mimarlıktan yana yapalimmi? Bir de ben burayı takip edemiyorum. Mailim: mgemail80@yahoo.com , cevabi mailime yazarsaniz cooook memnun olucam. Lutfen memnun degilseniz memnunmus gibi yazmayin:) Hayat soz konusu burda:) Tesekkurler.

dincer
mima-

« Yanıtla #72 : Ağustos 08, 2005, 21:21:03 pm »

ya çok geç oldu tercihlerde verildi falan ama istersen işine yarıcaksa ben bildiğim kadarıyla bişeyler yazayım.  iyte mimarlık toplam ders saati sayısı 259 mimar sinanda ise 218 bunların  iytede 96 saati proje dersi, mimar sinanda ise 48 saat proje dersi koymuşlar. iyte 30 lisans öğrencisi alıyor mimarsinan 102. bunların harici iytede 47 adet seçmeli ders varken mimar sinanda bu rakam 70dir.  İYTE %100 ingilizce eğitim veriyor mimar sinanı bilmiyom. Smiley hangisi mi daha iyi bilmem. Bunlar 2003 yılında mimarlık dergisinin yayımladığı rakamlar.  Her mimarlık fakültesinin anlayış biçimi farklı anladığım kadarıyla. ama 259 ders saati ile 218 ders saati farkı çok gibi. Neyse sonuç ne bu arada neye karar verdiniz?

dincer
mima-

« Yanıtla #73 : Eylül 12, 2005, 14:58:49 pm »

iyte 2005 öss puanları. bu sene tüm üniversitelerin puanları fırlamış gibi.

Bölüm                           
Mimarlık (İngilizce)
Şehir ve Bölge Planlama (İngilizce)
Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)
Kimya Mühendisliği (İngilizce) 
Makine Mühendisliği (İngilizce) 
Fizik (İngilizce)
Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce)   
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce)   
Kimya (ingilizce)   
2005  taban      2005 tavan 
342.103      349.690 
324.714      331.479 
351.341      357.732 
336.410      342.486 
345.741      350.757   
316.552     330.552   
348.507     356.611 
351.636      361.413
324.503      335.950

dincer
mima-

« Yanıtla #74 : Ekim 02, 2005, 16:48:13 pm »

iyte mimarlık 1. sınıf ders programı.

dincer
mima-

« Yanıtla #75 : Ekim 07, 2005, 20:34:59 pm »

İYTE Mimarlık fakültesi proje sergisi 17-30 Ekim tarihleri arasında İzmir Sanat ta görülebilir.

İzmir Sanat Kültürpark 26 Ağustos Kapısı İzmir • Tel: 0(232)483 56 52

CrazY©
yönetici
mimar
*

ALDIĞI TEŞEKKÜRLER: 307

mimar (dış) : ))

« Yanıtla #76 : Ekim 23, 2005, 21:15:36 pm »

Tüm İYTE li arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.Duyduğum kadarıyla İYTE binaları son İzmir depreminde hasar görmüş..Çok çok geçmiş olsun...

dincer
mima-

« Yanıtla #77 : Ekim 24, 2005, 17:16:35 pm »

Yemekhanemizdeki alçıpanlardan bir kısmı düşmüş. Ayrıca bolca sıva çatlağı var. Mimarlık fakülteside aynı durumda. Genel olarak duvarlarla kolonların birleştiği yerler çatlamış, Ancak taşıyıcı özelliği olan hiçbir kısmı zarar görmemiş. İytenin depremden bu kadar etkilenmesinin sebebi aslında fay hattının maalesef kampüsümüzün içinden geçiyor oluşu ve deprem merkezinin okula yakınlığı. Bugün rektörümüz semra ülkü öğrencilere açık bir toplantı düzenleyerek, soruları yanıtladı. Aslında Ege tv nin ve diğer kanalların durumu dramatize ettiği kadar birşey yok. Biz mimarlık fakültesi olarak çarşambadan itibaren başka bir binaya aktarılacağız. Mimarlık fak. binasıda hem özel hemde devletten alınacak bilirkişi raporları sonuçlarıyla onarılacak. İsteyene okulun deprem sonrası fotoğraflarını gönderebilirim Smiley. Bu arada ege tv yi de kötü üslubu karşında kınıyorum.

dincer
mima-

« Yanıtla #78 : Aralık 28, 2005, 11:36:12 am »

En son bilirkişi raporu alınacak demişim. Rektörümüzün söylediği kadarıyla okulumuz her 2 kurumdanda sağlam raporu almış ancak yinede bizi bi süreliğine başka binaya aldılar ve o binayı güçlendirme çalışmalarına başlıyacaklar. Aslında rektörün olaya duyarlı yaklaşması gerçekten güzel bence.

dincer
mima-

« Yanıtla #79 : Aralık 28, 2005, 11:37:20 am »

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü

İzmir Institute of Technology The Graduate School of Engineering and Sciences

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü 35430 Urla İzmir

İzmir Institute of Technology The Graduate School of Engineering and Sciences 35430 Urla İzmir TURKEY

Tel: +90 (232) 750 6350   ¨   Fax: +90 (232) 750 6355   ¨   e-posta: muhfenbe@iyte.edu.tr   ¨   http://www.iyte.edu.tr

2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı'nda
aşağıda belirtilen lisansüstü programlara öğrenci alınacaktır.
¶ Yatay geçiş ve özel öğrenci alımı da aynı tarihlerde yapılacaktır ¶

DOKTORA PROGRAMLARI

Aşağıda yazılı doktora programlarına, lisans veya yüksek lisans eğitimlerini tamamlamış / tamamlamak üzere olan öğrenciler başvurabilir. Yüksek lisans derecesi ile başvuracak adaylarda LES Sayısal puanının en az 50 olması şartı; Lisans derecesi ile başvuracak adaylarda LES Sayısal puanının en az 60 olması ve mezuniyet derecesinin en az 3.00 (100'lük sistemde 80) olması şartı aranır.

Elektronik ve Haberleşme ►Elektrik-Elektronik Mühendisliği  ►Elektronik Mühendisliği
►Elektronik Haberleşme Mühendisliği  ►Telekomünikasyon (Haberleşme) Mühendisliği  ►Kontrol Mühendisliği 
►Bilgisayar Mühendisliği  ►Fizik (Fen Fakültesi) ►Matematik (Fen Fakültesi)  ►İstatistik (Fen Fakültesi)
►Fizik Mühendisliği  ►Matematik Mühendisliği programlarının yüksek lisans mezunları

Kimya  ► Kimya (Fen Fakültesi veya Eğitim Fakültesi) ► Kimya dışındaki bölümlerden başvurmayı düşünen adayların, not döküm belgeleri  ile birlikte şahsen bölüm başkanlığına başvurarak veya ahmeteroglu@iyte.edu.tr adresine e-posta yazarak ya da 0 (232) 750 7528 numaralı telefonu arayarak Bilimsel Hazırlık programı hakkında bilgi almaları gerekmektedir.

Kimya Mühendisliği  ►Kimya Mühendisliği   ► Makina Mühendisliği   ► Gıda Mühendisliği   ►Çevre Mühendisliği   ►Biyoteknoloji ve Biyomühendislik   ►Malzeme Bilimi ve Mühendisliği   ►Enerji Mühendisliği programlarının yüksek lisans mezunları

Makina Mühendisliği  ► Mühendislik Fakültelerine bağlı bölümlerden alınan lisans derecelerinin üzerine, Mühendislik Anabilim Dallarından birinden yüksek lisans derecesine sahip olmak. 

Mimarlık  ►Mimarlık lisans mezunu olup, Mimarlık yüksek lisans derecesine sahip olmak

Şehir Planlama  ►Şehir Planlama veya Mimarlık lisans programı mezunu olup, Şehir Planlama programında yüksek lisans derecesine sahip olmak ►Şehir Planlama veya Mimarlık lisans programı mezunu olup, Şehir Tasarımı programında yüksek lisans derecesine sahip olmak

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

LES Sayısal puanının en az 50 olması şartı aranır

Bilgisayar Yazılımı  ►Bilgisayar Mühendisliği  ►Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinin lisans mezunları

Biyoloji  ►Biyoloji   ►Biyokimya   ►Genetik   ►Moleküler Biyoloji   ►Tıbbi Biyoloji    ►Diş Hekimliği     ►Eczacılık  ►Tıp  ►Veterinerlik   ►Ziraat Fakültesi lisans mezunları

Elektronik ve Haberleşme ►Elektrik-Elektronik Mühendisliği  ►Elektronik Mühendisliği ►Elektronik Haberleşme Mühendisliği  ►Telekomünikasyon Mühendisliği  ►Kontrol Mühendisliği  ►Bilgisayar Mühendisliği  ►Fizik (Fen Fakültesi) ►Matematik (Fen Fakültesi)  ►İstatistik (Fen Fakültesi) ►Fizik Mühendisliği  ►Matematik Mühendisliği bölümlerinin lisans mezunları

Fizik  ► Fizik (Fen Fakültesi veya Eğitim Fakültesi) ► Fizik Mühendisliği ► Fizik yan dalına sahip Mühendislik Fakültesine bağlı bölümlerin lisans programları mezunları

Gıda Mühendisliği  ►Kimya Mühendisliği  ►Gıda Mühendisliği bölümlerinin lisans mezunları
İnşaat Mühendisliği ► İnşaat Mühendisliği bölümünün lisans mezunları

Kimya  ► Kimya (Fen Fakültesi veya Eğitim Fakültesi) ► Kimya dışındaki bölümlerden başvurmayı düşünen adayların, not döküm belgeleri ile birlikte şahsen bölüm başkanlığına başvurarak veya ahmeteroglu@iyte.edu.tr adresine e-posta yazarak ya da  0 (232) 750 7528 numaralı telefonu arayarak Bilimsel Hazırlık programı hakkında bilgi almaları gerekmektedir.

Kimya Mühendisliği ►Kimya Mühendisliği  ►Makina Mühendisliği  ►Gıda Mühendisliği bölümlerinin lisans mezunları

Makina Mühendisliği  ►Mühendislik Fakülteleri'ne bağlı bölümlerin lisans mezunları
Matematik  ►Matematik (Fen Fakültesi veya Eğitim Fakültesi) ► Fizik (Fen Fakültesi) ►İstatistik  ►Mühendislik Fakültesi bölümlerinin lisans mezunları

Mimarlık ►Mimarlık bölümünün lisans mezunları

DİSİPLİNLERARASI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

LES Sayısal puanının en az 50 olması şartı aranır

Çevre Mühendisliği (Çevre Kirliliği ve Kontrolü)  ►Mühendislik Fakültesine bağlı bölümlerin lisans  mezunları

Enerji Mühendisliği ►Mühendislik Fakültesi  ► Fen Fakültesi ► Mimarlık Fakültesi'ne bağlı bölümlerin lisans  mezunları

Malzeme Bilimi ► Fizik (Fen Fakültesi) ►Kimya (Fen Fakültesi) bölümlerinin lisans mezunları

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği  ►Gıda Mühendisliği  ►Kimya Mühendisliği  ►Makina Mühendisliği  ►Metalurji Mühendisliği  ►Seramik Mühendisliği  ►Malzeme Mühendisliği bölümlerinin lisans mezunları

Mühendislik İşletmeciliği (İkinci öğretim tezsiz yüksek lisans programı olup ücretlidir - İngilizce Muafiyet şartı aranır.)
► Mühendislik, Mimarlık ve Fen Fakültesi Mezunları  ►Sosyal Bilimler Mezunları

« Son Düzenleme: Aralık 28, 2005, 11:43:34 am Gönderen: dincer » Logged

dincer
mima-

« Yanıtla #80 : Aralık 28, 2005, 11:40:32 am »

İngilizce eğitim vermesinin en büyük avantajı okulumuzun yurtdışından gelmiş hocalarımızı ağırlayabilmesi.

Faculty of Architecture

Dean:   Prof. Dr Cemal Arkon: BCP, MCP, Middle East Technical University ; PhD, Ege University 
Associate Dean:   Asst. Prof. Dr Erkal Serim: BCP, Middle East Technical University; MS, University of Strathclyde; PhD, Ege University; PostDoc, Royal Danish Institute of Fine Arts
Associate Dean: Asst. Prof. Dr Şebnem Yücel Young: BArch, Middle East Technical University; MArch, University of Cincinnati; PhD in Arch, Arizona State University 
Faculty Secretary: Mrs İsmet Gölbaş

Faculty

Professors

Arkon, Cemal: BCP, MCP, Middle East Technical University; PhD, Ege University
Süel, Akın: BCP, MCP, Middle East Technical University; PhD, Ege University

Associate Professors

Baykan, Ülker: BArch, MArch, DGSA; PhD, Dokuz Eylül University
Böke, Hasan: BS, MS, PhD, Middle East Technical University
Günaydın, Murat: BArch, Yıldız Technical University; MArch, İstanbul Technical University; MS, Illinois Institute of Technology; PhD, Illinois Institute of Technology
Gür, Güneş: BCE, Middle East Technical University; MS, University of London; PhD, Ege University
İpekoğlu, Başak: BArch, Gazi University; MArch, PhD, Middle East Technical University
Özdemir, Semahat: BCP, MCP, Middle East Technical University; PhD, Dokuz Eylül University
Şengel, Deniz: BA, Boğaziçi University; PhD, New York University

Assistant Professors

Arslan Avar, Adile: BS in Biology, MS in Anthropology, Hacettepe University; PhD, Middle East Technical University
Çelik, Murat: BCP, University of Mimar Sinan; MUD, Kansas University, Lawrence; PhD, Ohio State University
Çıkış, Şeniz: BArch, Middle East Technical University; MArch, Dokuz Eylül University; PhD in Arch., Dokuz Eylül University
Dedekorkut, Ayşın: BCP, MCP, Middle East Technical University; PhD, Florida State University
Doğan, Fehmi: BArch, Middle East Technical university; MArch, Georgia Institute of Technology; PhD in Arch., Georgia Institute of Technology
Duvarcı, Yavuz: BCP, Middle East Technical University; MCP University of Pennsylvania; PhD, İzmir İnstitute of Technology
Ergül, Emre: BArch, Mimar Sinan University; MArch, Mimar Sinan University; PhD in Arch., Dokuz Eylül University
Erkarslan, Önder: BA, MA, PhD, Dokuz Eylül University
Erkarslan, Özlem: BArch, Middle East Technical University; MS, Ege University; PhD in Arch., Dokuz Eylül University
Erten, Erdem: BArch, Middle East Technical University; MArch, Massachusetts Institute of Technology; PhD, Middle East Technical University
Özcan, Can: BID, Middle East Technical University; MS, PhD, Dokuz Eylül University
Saygın, Nicel: BCP, Dokuz Eylül Üniversity; MCP, University of Pennsylvania; PhD, University of Colorado
Seçkin, Yavuz: BFA, Mimar Sinan University; MFA, Pratt Institute; DFA, Dokuz Eylül University
Serim, Erkal: BCP, Middle East Technical University; MCP University of Strathclyde; PhD, Ege University
Tunçoku, S. Sarp: BArch, Gazi University; MS, Middle East Technical University; PhD, Middle East Technical University
Turan Hamamcıoğlu, Mine: BArch, Dokuz Eylül University; MS, Middle East Technical University; PhD, İzmir Institute of Technology
Yiğitcanlar, Tan: BCP, MCP, Dokuz Eylül University; PhD, İzmir Institute of Technology
Yücel Young, Şebnem: BArch, Middle East Technical University; MArch, University of Cincinnati; PhD in Arch., Arizona State University

Instructors

Durmuş Arsan, Zeynep: BArch, Dokuz Eylül University; MArch, Middle East Technical University; PhD, İzmr Institute of Technology
Ersoy, Clarissa Angelina: BArch, University of PuertoRico; MArch, Virginia Polytechnic Institue and State University
Göktepe, Yankı: BArch, Dokuz Eylül University; MDes, İzmir Institute of Technology
Kouch, Thomson Virginia: BArch, Georgia Institute of Technology; MArch, Yale University
Marmasan, Önder: BArch, MArch, Middle East Technical University
Mohammed, Eldin Kamal: BS, Alexandria University; MS, Clemson University
Saygın, Ömür: BCP, MCP, PhD, Dokuz Eylül University
Young, Edward Micheal: BArch, Louisiana Technical University; MS in Architecture, University of Cincinnati

« Son Düzenleme: Aralık 28, 2005, 23:34:06 pm Gönderen: dincer » Logged

dincer
mima-

« Yanıtla #81 : Şubat 02, 2006, 10:23:39 am »

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Endüstri ürünleri tasarımı bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Seçkin, Societe Nationele Des Beaux Arts (SNBA) kurumu tarafından Paris Louvre müzesinde gerçekleştirilen plastik sanatlar sergisinde Sanatçı özel ödülü ile ödüllendirildi.

2005 aralık ayında Paris Louvre müzesinde eserleri sergilenen İYTE Endüstri ürünleri tasarımı bölüm başkanı Yavuz Seçkin Louvre müzesinin uluslararası sanatlar sergisi salon ödülüne layık görülmüştür. Bu sergi ile paris louvre müzesinin yayımlamış olduğu sanat kataloğuna eserleri yer almıştır.

http://www.iyte.edu.tr/~yavuzseckin/

dincer
mima-

« Yanıtla #82 : Şubat 07, 2006, 22:16:02 pm »

PLATFORM İZMİM BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR...

P A N E L

MİMARİZMİRİZM* MÜMKÜN MÜ?
* İzmir'de mimari kaliteyi artırmak, özgün bir İzmir mimarisi geliştirmek

Panelistler:

Doç. Dr. Murat GÜNAYDIN
İYTE Mimarlık Fak. Mimarlık Bölümü Bşk.

Mimar Vedat TOKYAY
İzmir Serbest Mimarlar Derneği Genel Sekreteri

İnş. Müh. Muzaffer TUNÇAĞ
Konak Belediye Başkanı

Mimar Tülay YESÜGEY
Manisa Belediyesi Toplu Konut İdaresi Koordinatörü

Tarih & Saat: 09 Şubat 2006, 18:00
Yer: İzmir Sanat - Oditoryum, Kültürpark
Tel: (232) 483 63 34

Organizasyon: PLATFORM İZMİM
www.izmim.org

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi
http://www.arkitera.com/news.php?action=displayNewsItem&ID=6840

dincer
mima-

« Yanıtla #83 : Nisan 23, 2006, 15:32:34 pm »

3. ULUSAL ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA ÖĞRENCİLERİ BULUŞMASIORGANİZASYON DOSYASI İZMİR
İYTE & DEÜ öğrencileri ortak organizasyonu

3. Ulusal Şehir ve Bölge Planlama Öğrencileri Buluşması / İzmir
Buluşmanın Amacı
Birincisi Ankara’da “Mekan ve Vizyon” ve ikincisi İstanbul’da “Kimlik” temasıyla düzenlenen Ulusal Şehir ve Bölge Planlama Öğrencileri Buluşması’nın üçüncüsü “Uyanış” temasıyla İYTE ve DEÜ öğrencilerince 13-14-15-16 Mayıs tarihlerinde İzmir’de düzenlenecektir.

Türkiye’deki tüm planlama öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek organizasyon, öğrenciler arası bilgi, fikir ve deneyimlerin paylaşılmasını ve ŞBP Öğrencilerinin hem öğrenci, hem plancı adayı, hem de kentli olarak karşılaştıkları sorunların kaynağına eleştirel bir açıdan bakarak, birlikte çözüm yollarını irdelemelerini amaçlamaktadır.
İzmir’deki üçüncü buluşma teması; “UYANIŞ”, ile düzenlenecek etkinliklerin konuları paneller için belirlenmiş olup, tartışma ve atölye çalışmalarında Türkiye’nin dört bir yanından gelecek öğrencilerin yönlendireceği organizasyonlar hedeflenmektedir.

Bu yılki tema “UYANIŞ” ı biraz açmak gerekirse;
80 sonrası gençlik olarak ve tabi daha kapsamlı bakarsak halk olarak uyuduk uyutulduk, tepkisiz içedönük bireyler olarak varolduk şimdiye kadar. Örgütlenmeden, biraraya gelip sesimizi duyurmaktan çoook uzaklarda biryerlerde olanbitene seyirci kaldık belki rüya sanarak hepsini. Bu arada kamu toprakları (bizim topraklarımız!) satıldı, birileri soğuktan açlıktan öldü kapımızım önünde biz kafamızı çevirip evimize girdik, birileri yok yere ceplerini doldurup lüks villalar yaptırdı kapalı kilitli kapılar ardında, biz alkışladık başarı diye, kentlerimiz suç doldu, kafamızı çıkarmaya korkar olduk dışarı geceleri, ama yine sesimiz çıkmadı, beton yığınlarının içine gömüldükçe gömüldük, kabusa uyanır gibi uyandık sabahları nefes bile alamadığımız sokaklara çıkarken, ormanlarını sattılar topraklarımızın (bizim ormanlarımızı!) biz uyuduk, hep uyuduk, mışıl mışıl uyuduk. Neden? Derslerimiz vardı bizim. Sıcak evlerimizde oturup ders çalışmalı, konusunda uzman birer plancı olmalıydık sonunda. Dönüp bakınca birşeyler kaçırdığımızı farketmiyormuyuz hepimiz. Parça parça uzmanlaşacağımız alanlara bakarken bütünü kaçırdık biz. Greçekten birer plancı olduğumuzda hala düzeltilebilir ve yaşanabilir bir çevre bir kent bulmak istiyorsak karşımızda daha öğrenciyken yapmamız gerekenler yok mu oysa? Gerçek dünyaya bakıp gerçekleri rüya değil gerçekmiş gibi algılamamızın zamanı gelmeli dedik ve temamız bu yüzden "UYANIŞ" oldu. Uyanıp birbirimizi uyandıralım diye. Bu yazıda değinmediğimiz diğer gerçeklere de birbirimizi uyandıralım diye.
Umarız hepimiz için gerçek bir uyanış olur bu buluşma.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN:
PROGRAM
BROŞÜR

dincer
mima-

« Yanıtla #84 : Nisan 26, 2006, 19:19:24 pm »

Çimsa sponsorluğunda düzenlenen "Mimarlık ve Sanat" konulu panel, 28 Nisan Cuma günü , İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Fakültesi Merkez Amfisi’nde gerçekleştirilecek

Saat 13:30'da Prof. Dr. Cemal Arkon'un açılış konuşmasıyla başlayacak panel, sırasıyla Kayseri Çimsa fabrika müdürü Mehmet Şahin, Yrd. Doç. Dr. Erdem Erten, Emre Arolat, Prof. Devrim Erbil'in konuşmalarıyla devam edecek. Panel  saat 16:30'da verilecek kokteyl ile son bulacak

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 28 Nisan 2006
Etkinlik Başlangıç - Bitiş Saati: 13:30 - 16:30
Yer: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Fakültesi Merkezi Amfi, Gülbahçe, Urla – İzmir
« Son Düzenleme: Nisan 26, 2006, 19:46:19 pm Gönderen: dincer » Logged

dincer
mima-

« Yanıtla #85 : Temmuz 17, 2006, 21:42:58 pm »

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 2006-2007 akademik yılındaki yeni öğrencilerini bekliyor. Bu bağlamda ÖSS'ye giren adaylar için bir Tanıtım Filmi de çeken İYTE geçen sezona oranla bu seneki baraj puanlarını daha da arttırmayı düşünüyor.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 2006-2007 akademik yılındaki yeni öğrencilerini bekliyor. Bu bağlamda ÖSS''ye giren adaylar için bir Tanıtım Filmi de çeken İYTE geçen sezona oranla bu seneki baraj puanlarını daha da arttırmayı düşünüyor.

İYTE hakkında kısaca...

ABD''de ve Avrupa ülkelerinde "Teknoloji Enstitüsü" kavramı, araştırma-yoğun, teknik ağırlıklı yüksek öğrenim kurumlarını temsil eder. ABD''de teknik dallarda en önde gelen yüksek öğrenim kurumları olan MIT, Georgia Tech, CalTech de birer Teknoloji Enstitüsüdür. Dünyadaki diğer örnekleri gibi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü''nde de disiplinlerarası yaklaşıma özel önem verilmektedir.

İYTE, yeniliğe açık ve tamamı ülkemiz ve dünyadaki ileri eğitim ve araştırma kurumlarında deneyim kazanmış eğitim-öğretim kadrosu, Enstitü adına ABD''de doktora öğrenimini tamamlayarak dönmekte olan 100''ü aşkın öğretim üyesi ile daha da güçlenecektir. İYTE, yeni kurulmuş olmasına rağmen çok sayıda süreli yayın ve güncel kitaplar içeren bir kütüphaneye sahiptir. Bilgisayar sistemi ve İnternet ile diğer üniversiteler ve dış ülkeler ile kurulmuş bir iletişim ağı mevcuttur. Tüm eğitim alanlarında bilgisayar destekli bir eğitim-öğretim programı uygulanmaktadır.

İYTE Tanıtım Filmini izlemek için:
http://www.iyte-hat.com/v2/habergoruntule.asp?bolum=259&katid=48

İYTE'nin geçen seneki ÖSS taban puanları:

Mimarlık (İngilizce): 342.103
Şehir ve Bölge Planlama (İngilizce): 324.714
Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce): 351.341
Kimya Mühendisliği (İngilizce): 336.410
Makine Mühendisliği (İngilizce): 345.741
Fizik (İngilizce): 316.552
Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce): 348.507
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce): 351.636
Kimya (İngilizce): 324.503

kaynak: www.uniaktivite.net

dincer
mima-

« Yanıtla #86 : Ocak 11, 2007, 23:17:27 pm »

İYTE Mimarlık Fakültesi Öğrencileri arasındaki iletişimi arttırmak amacıyla kurulmuş sitelerden İYTE mimarlıkta olan bitenleri takip edebilirsiniz.
AFA:
http://afa.iyte.edu.tr

AFABLOG:
http://afablog.iyte.org

CrazY©
yönetici
mimar
*

ALDIĞI TEŞEKKÜRLER: 307

mimar (dış) : ))

« Yanıtla #87 : Ocak 11, 2007, 23:27:41 pm »

Çok güzelmiş..

lalezar
m----
*

ALDIĞI TEŞEKKÜRLER: 1

mimarch©

« Yanıtla #88 : Şubat 23, 2007, 13:49:40 pm »

Mimarlar odasına üye olduk ama ben hiç bir yararını göremedim birde bir iyte li olarak arkadaşlarında bahsettigi gibi şehre uzaklıgı dez avantaş onun  dışında izmirliler bile bilmiyor denmiş ama ben şöyle bir şey gördüm iş alanında çoğu firma okulu biliyor ve çok iyi beklentilerinin oldugunu söylediler Smiley

ginger
m----
*

« Yanıtla #89 : Temmuz 24, 2009, 17:45:33 pm »

merhaba ben iyteyi yazma ihtimali olan birisiyim ama bazı tereddütlerim var mimarlıkla ilgili yardım edebilirmisnz ..yani mesleğin avantaj ve dez avantajlarını

Sayfa: 1 2 [3] |   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer: